Uroperspekt Kft.

HASZNOS TANÁCSOK  • A vizsgálatra lehetőség szerint telt húgyhólyaggal érkezzen (szükséges lehet vizeletvizsgálat, illetve vizeletáramlás mérés, melyet a rendelőben kell elvégezni).

  • Urodinamikai vizsgálatra feltétlenül telt hólyaggal jöjjön. Gondoskodjon róla, hogy a vizsgálat napján legyen széklete (üres végbél megkönnyíti a mérés elvégzését).

  • Nem szükséges éhgyomorra jönnie, nyugodtan ebédeljen és fogyasszon bőven folyadékot. Szükséges gyógyszereit vegye be.

  • Korábbi zárójelentéseit, ambuláns vizsgálati eredményeit, szedett gyógyszereinek listáját hozza magával és érkezéskor adja át az asszisztensnek.

  • Amennyiben vizelettartási-, ürítési zavara, neurogén hólyagműködési eltérése, hüvelyi süllyedéses panasza van, vagy szűrővizsgálatra jelentkezik, kérjük ha lehetséges, hozzon magával kitöltött vizelési naplót illetve vizeletinkontinencia kérdőívet. Prosztatanagyobbodás esetén IPSS kérdőívet is (lásd letölthető dokumentumok). Amennyiben a kérdőíveket otthonában nem tudja kinyomtatni, vagy kitölteni, asszisztensünk szívesen segít Önnek ebben érkezéskor. Kérjük ebben az esetben 5-10 perccel korábban jelentkezzen a recepción. Vizelési naplót Ön maga is készíthet otthon. Lényege, hogy 2 napon keresztül rögzítse, hogy mikor (óra, perc), mennyi (dl) folyadékot ivott, illetve mikor (óra, perc), mennyi ( dl) vizeletet ürített (ezt le kell mérni). Kérjük jelölje azt is, hogy mikor volt erős vizelési ingere és akaratlan vizeletvesztése.

Uroperspekt Kft.