Uroperspekt Kft.

dr. Majoros Attila Ph.D, urológus, szülész-nőgyógyász szakorvos

Majoros Attila Feladata:
a centrum ügyvezetője, szakorvosi vizsgálatok végzése, leletezése, terápiás terv kialakítása, konzervatív kezelés végzése, műtéti ellátás megszervezése (klinikai háttér).


Életrajz:
1971-ben született, nős, két gyermeke van. 1996-ban szerzett általános orvosdoktori diplomát „Summa cum laude” minősítéssel a Semmelveis Orvostudományi Egyetemen. Végzése óta az egyetem Urológiai Klinikájának munkatársa, jelenleg a klinika egyik osztályának és a Kontinencia Centrumnak a vezetője.

2002-ben magyar urológiai, 2005-ben európai urológiai, majd 2012-ben szülészet-nőgyógyászat szakvizsgát tett. 2007-ben védte meg Ph.D értekezését „ A radicalis retropubicus prostatectomiát követő vizelettartási zavarok etiológiája, vizsgálata” címmel.

Fő érdeklődési területe a vizeletinkontinencia vizsgálata, konzervatív és műtéti kezelése, a neurourológia (neurogén húgyhólyag diszfunkció kivizsgálása és terápiája) és az urogynekológia (nőgyógyászati határterületi problémák: hüvelyi prolapszusok, sülyedések, húgyúti sérülések, sipolyok megoldása).

Több mint másfél évet töltött külföldön munkavállalással, tanulmányutakon. Nevéhez fűződik számos új vizsgálat, kezelés, műtéti eljárás bevezetése a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikáján (intravesicalis elektrostimuláció, sacralis neuromoduláció, kiterjesztett medencefenéki rekonstrukció implantátumokkal és anélkül, művi záróizombeültetés) illetve hazánkban (szabályozható fesszeségű szalagimplantáció az enyhe-középsúlyos férfi vizeletinkontinencia operatív kezelésére). Tudományos munkásságát számos díjjal jutalmazták. Publikációinak száma: 120, IF.21,7. Több mint 200 előadást tartott hazai és nemzetközi kongresszusokon. Részt vesz az orvostanhallgatók képzésében magyar, angol és német nyelven. Az urológus szakorvosjelöltek képzésének klinikai koordinátora. A Magyar Nőorvos Társaság és a Magyar Urológus Társaság közös Urogynekológiai Szekciójának társelnöke, a Magyar Urológus Társaság és a Magyar Kontinencia Társaság Vezetőségi Tagja, az Egészségügyi Szakmai Kollégium Urológiai Tanácsának Tagja. Az Európai és a Német Urológus Társaság tagja.


Saját publikációk, könyvrészletek: Publikációs lista (Aktuális változata)


Dr. Romics Miklós PhD, FEBU Egyetemi adjunktus

Dr. Romics Miklós PhD

Életrajz:
1987-ben, Nyugat-Németországban születtem. 2012-ben szereztem orvos doktori diplomát a Semmelweis Egyetemen, és kezdtem meg a munkát az egyetem Urológiai Klinikáján. Érdeklődési területem a kezdeti években a tumoros betegségekre, főként a prosztatarákra irányult, később fordultam a funkcionális urológia, az akaratlan vizeletvesztés, az ideggyógyászati problémákból fakadó húgyúti panaszok és a nőgyógyászati urológia (urogynaekológia) felé. Az egyesített európai urológiai szakvizsgát 2018-ban tettem le, doktori (PhD) tézisemet pedig 2020-ban védtem meg, az inkontinencia műtéti ellátásának témájában. Ugyanebben az évben egyetemi tanársegéd, 2023-ban egyetemi adjunktusi kinevezést nyertem el.

Alapító tagja vagyok a Semmelweis Egyetem Kismedencei Fájdalom Munkacsoportjának, valamint vezetőségi tagja a Magyar Kontinencia és Urogynaekológiai Társaságnak. Továbbá szerzője és előadója 28 – angol, magyar, és német nyelvű – tudományos közleménynek, valamint 82 kongresszusi előadásnak. Tagja vagyok három hazai és nyolc nemzetközi tudományos társaságnak, bírálója három hazai és öt nemzetközi tudományos folyóiratnak.

A UROPERSPEKT Orvosi Centrumban általános urológiai kivizsgálás és tanácsadás mellett alsó húgyúti funkcionális, urológiai ultrahangos és urodinámiás vizsgálatokat, kismedencei fájdalmak és akaratlan vizeletvesztés kivizsgálását és menedzsmentjét végzem.Guttengeber Anna, pszichológus

Guttengeber Anna

MUNKAHELY:
Klinikai szakpszichológus rezidens: Semmelweis Egyetem ÁOK Klinikai Pszichológia Tanszék (2020- )

SZAKGYAKORLATOK:
Patopszichológia: Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika Tutor: Dr. Jekkel Éva (2020. szept - 2021. aug)

Klinikai pszichodiagnosztika: Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika, Urológiai Klinika megosztva Tutor: Dr. Jekkel Éva (2021. szept - 2022. jan)

Klinikai pszichológiai szupervízió: Semmelweis Egyetem Klinikai Pszichológia Tanszék Szakambulancia Tutor: Dr. Felleginé Takács Anna (2022. feb - 2023. jan)

Klinikai pszichodiagnosztika: Semmelweis Egyetem Urológiai Klinika Tutor: Vincze Ágnes (2023. febr - 2023. aug)

Szakgyakorlat a medicina szakágaiban: Semmelweis Egyetem Urológiai Klinika Tutor: Vincze Ágnes (2023. szept - )

Önéletrajz megnyitásaPoszpiselné Káplán Krisztina, asszisztens, urodinamikai és sztómaterápiás szakasszisztens

Poszpiselné Káplán Krisztina Feladata:
adminisztráció, urodinamikai vizsgálatok végzése, urológiai vizsgálatokban segédkezni.


Életrajz:
1973-ban Budapesten született. 1991-ben érettségizett a Móra Ferenc Egészségügyi Szakközépiskolában. 1992-ben felnőtt szakápolói,1997-ben műtős szakasszisztensi képesítést szerzett. 1992 óta a Semmelweis Egyetemen dolgozik, jelenleg az Urológiai Klinika Kontinencia Centrum és Urodinamikai Labor asszisztense.Andó Rita, asszisztens

Andó Rita Feladata:
adminisztráció, urológiai vizsgálatokban segédkezni.


Életrajz:
1964-ben született. Végzettsége asszisztens, harminchat éve az Urológiai Klinikán dolgozik. Jelenleg az urológiai ambulancia munkatársa.